Valpekassen


13. mars var vi så heldige å få et til kull med Muni og Louie som foreldre. De er N - Månestråle av Tibbehaugen og H - Bryan Ferry av Tibbehaugen. De er fint premierte begge to, er iorden på øynene, er PL FRI og PRA3 FRI. Veldig godt gemytt. Godt sosialiserte blir de levert. 8. mai er de leveringsklare. Registrert, Chip, Parvo vaksine, Helseattest, Helsebok, teppe og leke. God oppfølgning om dere vil. Er bare å ringe. Jenta blir her, på haugen. 4 hanner ledige pr. 20.03. 19

Legg til bildetekst
Legg til bildetekst
Tingeling sine gutta

Helsekontroll på begge kullene 16. nov. 18-  Helhetlig friske fine valper, som også er trygge og godt sosialiserte.En rød med sorte overhår, tipper jeg og en black/tan.
Tingeling mamma går ut av kassen sin, og under senga og sover videre etter diing. Hennes 2 valper er nå 9 dager unge.Guttene til Tingeling, Pr.1.okt.
Adele med sine valper 30.09.18


Her 15 dager 14. sept. to dager før terminen kom Adele godt jobbet med 2 jenter og 3 gutter. De er ikke så store, vekter fra 104 gr til 145 gr. Er sikkert mest fra farmor Fame siden. Hun har også liten far. 2 b/t og 3 ( tror jeg pr. dato 16.9 ) mørk soble. Alt vell med mor og barn. 

29. mai fikk Jana og Lenny sine valper. 1 jente og 3 gutter. I kremfarget, kennelens første og varierte farger ellers. Jenta blir her, og sikkert kremfarget gutten også. Må følge de litt lengre før jeg bestemmer meg hvem som selges. Fin helsekontroll u.a. på alle. 24. juli 18 


Den 26. januar fødte Rozi - Lobsang On The Stage 6 flotte valper. Med Kelzo - Oliver av Tibbehaugen - som partner. Alt som med de andre kullene er de... alt etter regler og de etiske retningslinjer for avl og Oppdrett i NKK. Også som de andre her PRA3 frie. Som går over til valpene. Flott kull. Disse er no større enn Laleh sine. Laleh er ikke av de store tispene, heller er ikke Lenny ( Lenander av Tibbehaugen) stor hanne. Mens både Rozi og Kelzo er større og kraftigere. 
Valpene er lev. klar 28. mars. Kan hentes til påska :) Jenta er reservert, og det blir en av hannene til meg. Bege foreldre er godt premierte. Ser alle valpene som utstillingshunder, om ønskelig. Men ikke et krav. Søker de gode hjem. 

Fra venstre: Askeldden, Ludvig, Gurin, Reveenka, Tyrihans og Solan av Tibbehaugen 
Valpene 7 uker + 2 dager her 
Den lyseste gutten til Rozi og Kelzo

Den nest største gutten

Den nest største

Bra lik sin pappa. 

Han kom først til verden,,, noe vanskelig men vi greidde det! Helt flott valp! 


Han som kom først. Har hvitt i brystet. 

Staskar. Livlig og klar.

Jeg er utrolig glad for at det gikk bra til slutt. Å få han ut som satte seg fast i åpningen.Han lå der uten pose og rørte på tunga. 

Mor-.. du er flink "jordmor". 

Han største gutten - han har minst øyebryn. Men er b/t

Han er rolig og klar. 

Samme som over. 

Han minste gutten i kullet. Har vokst godt! 

Godgutt

Jeg blir å velge en av de guttene som er mest lik på Rozi. Har ingen etter henne nå. 

UTROLIG fine bitt på alle. Med antallet 6. 

Så har vi lille Prinsessa som er lovet til Susanne i Alta området. Luna skal hun hete hos de. X - Reveenka av Tibbehaugen. 

Ei vakker dukke. 

Flott i hele seg. Kort kropp, også. 

Eneste jenta i kullet. 


Den 28. januar fødte Laleh med Lenny som far 5 fine valper. 2 tisper og 3 hanner. 
De er sjekket slik de skal iflg alle regler både hos NKK og i Raseklubben. Foreldrene er også PRA3 Frie. Som går videre i avkommene. Valpene er leveringsklare 28. mars. Tispene er reserverte og 1 hanne. Ledig er nå Ymer og Yakob. 

Ymer - ledig pr. dato 19.03.18


Ymer av Tibbehaugen

Ylvis av Tibbehaugen - reservert

Ylvis


Yakob, ledig. 

Yakob.

Yakob. - dette er Y kullet på Tibbehaugen. Første kull var i 2009. Kennelnavn i 2007. 

Yakob


Yakob

Yuna kommer til Finnsnes

Vakker lita "dukke" :) Yuna.

Vakre dukka Yuna. 

Yuna.


Yuna

Yrianne, reservert.... kommer meget mulig til Nederland og blir hentet her. 

Vakker gladjente, Yrianne av Tibbehaugen. 

Yrianne er lik mamma Laleh i munnen. 

Vi fikk kull her på haugen 20. november. Muni- N - Månestråle av Tibbehaugen og H - Bryan Ferry av Tibbehaugen. Begge foreldre er nøye sjekket og er god på helse , også PRA3 Frie. Muni fødte 6 valper på under 1,5 time. Fantastisk enkelt og lett.
De er nå 3 uker ( igår pr. 11. des. ) og det er 2 ledige. 3 tisper og 3 hanner kom som smurt.
Leveringsklar etter Helsekontroll den 16.januar 18.
Stamtavlenavn er Indianernavn da mor er Månestråle.

3 ukerSolskinn er Reservert


Kanskje blir Geronimo ( Apache høvding )  boende i Tromsø---- familien kommer på lørdag på besøk. Fin kar som er lik på far sin Louie. 

Nydleige rolige Tigerlilje

Ei som er litt mindre.... Morellblomst- Flott liten kar. Hiawatha
Geronimo
Mere bilder kommer etterhvert. 
Dette er Laleh og Lenny sine valper 5. juni. 
Du er nå bra fin gutt, du ! Jana og Iron sin ene jente av 3

samme jenta

Nydelig gutt. Den minste i kullet. 

veldig vakker. 


Jente

Så skjønn med nydelig kropp også. 

Hun største jenta, også den støste i kullet. 

Mamma passer på. 

men, mutter'n det går bra! Gutten jeg selv ser på. 

En god klump. Litt fint å kunne ha selv en sønn av Iron. 

Så kom Laleh og Lenny sine valper 12 mai. 3 jenter og 3 gutter. Stor overraskelse at hun fikk 6 valper. Foreldrene er også PRA3 Frie, Intet påvist på øyelysning. 0/0 grad PL på Laleh , 0/1 grad på Lenny som vi tror kan være kommet av et uhell. Spretten kar, som jeg fleper med "flyr gjennom lufta". Med et veldig godt gemytt på begge. 

Her er valpene 18 dager gamle

Gutt 1 og han kom først til verden. Rød med hvitt i brystet. 


Vakker liten kar.
Gutt 2 Rødsobel med hvitt bryst

Gutt 3 RødsobelLille jenta med så nydelig farge også flott kropp. Mitt hjerte banker godt for henne, kan ikke for det ;) Jeg skal jo ta ei tispe fra Laleh da jeg ikke har noen fra henne. 


Sobel jente med hvitt bryst

Nydelig hode og kropp på henne også.Hun kom som en stor overraskelse. Nr. 6 Sobel ,,, den mørkeste jenta til Laleh og Lenny. 

Ei vakker lita frøken. 


Alle valpene er rolige og med kvikke bevegelser. Fine alle sammen. Gode å holde i. Og kose med. Legger seg så godt inntil brystet mitt og bare vil ligge der. Er så fint så. Jana og Iron fikk sine flotte valper 11. mai 2017. 3 jenter og 2 gutter, mistet en gutt. Og ei tispe hadde dødd noen dager før. Så Jana mistet dessverre to til sammen. Men det går veldig bra med de hun har igjen. De vokser godt og er nå blitt 19 dager. pr. 30.mai. Må jo fortelle at begge foreldrene er godt premiert med Cert. Og god på helse. PRA3 fri, øyelyst Intet påvist, Kneledd sjekket 0/0 grad. Og så har det et godt godslig gemytt. 
Valpene er leveringsklare 7. juli. 

Gutt 1

Gutt 2

Mørkerød jente
brede kudder på jenta! Nydelig med nesten helt sort hode. Jente. 
jente 3

Jente 3 har ei tynn stripe i panna og hvit flekk på ene sia på kinnene. 
Nydelig kull! 

Hun her er litt større enn hun andre particolor jenta. 


Nydelige kullet til Tingeling og Iron er født 9. mars ( dagen etter farens 3 årsdag) og de som kom til den store verden er 3 tisper og 1 hanne. Ei tispe black/tan - kom sist 190 gr. En gutt kom som nr. 2 og veide 210 gr. så kom ei jente 185 gr og først kom ei jente på 180 gr. Hun ser ut som blir sobel. De 2 andre røde... muligens. Det er så vanskelig å si den konkrete farge når de er så små. Også er fargekoden vanskelig å si når de kan forhåndsregistreres 5 uker gamle. 

4. mai 17 på Helsekontroll på Evidensia Tromsø Veterinærsenter. Alt vell og bra på valpene 8 uker på dagen. 2 blir i kennelen, meget mulig Tornerose Av Tibbehaugen ( Vikki) blir på fór sammen med sin kullbror T- Buzz etter 12 ukers vaksinen med kontroll.  T- Vaiana er den første jeg skulle beholde, og gjør det fortsatt. Er gardering ute og går. For dette var et skikkelig flott kull med utrolig fine bitt og fine kropper på alle. Vaiana blir Vaiana i det daglige også. FEIL dato, skulle stå 20.03.17black/tan jenta

Iron pappa har hilst på sine unger. Hans 2. farskap. Veldig kvikke og vitale. 

Nydelig bitt har begge foreldre. Tingeling er fra mitt oppdrett. Foreldre er Mangos Zelena og Robbie Williams Av Tibbehaugen. ( Timon ) 

Mammakos med vask. 


Fine papsen Iron - Losang Surprise Surprise 3 år.Jana sine snart 3 uker. 

Vakre Reodor
Sukk - Reodor... du er skjønn!!!! ( Han bor her, og er oransje rød, som mora ) 

Vakre gode mamma. Jeg blir å gjøre samme kombinasjon igjen. Jeg har lovet utlån av Vinni til ei oppe i Alta området... det blir vel det siste utlån av han. ( 1 fra før, til Tibbe Labben Kennel) Resten skal jeg ha han selv til. 

Roxanne er nydelig. Kan se ut som hun og Reodor, + muligens Rapunzel kan få samme vakre øyne som både faren Vinni og søster Alva som bor her. Roxanne minner mye om Alva på denne alderen  Roxanne er Reservert. 


RoxanneRødhette.
Her vises litt av Randolf, Roxanne, Reodor og Rødhette.Skjønne Rapunzel. 

Rapunzel

Pene du, Roxanne. 

Rødhette.

Rødhette fremst.


Mørke fagre Rødhette. Rød med sort. Reservert. Utlandet. 

Skjønne Rapunzel - Reservert.

Nyyydelige Randolf!Valpene til Jana og Vinni var 2 uker igår... 13. sept. Nå er alle øyne åpne i kullet. Her er Rødhette 2 uker ung. 

Rødhette

Rødhette

Også Rødhette

Rødhette

Roxanne. lurer litt på om hun får like vakre øyne som sin halvsøster Alva som er her hos oss. De har tross alt samme far. Som har disse spesielle vakre øynene. 
Rapunzel. Hun er Reservert, til noen som stod på valpelista siden juli ifjor. Takk for at dere ventet. Trøndelag et sted. 


Rapunzel er den minste i kullet. Og den mørkeste.

Lille søte Rapunzel. Tro om hun blir å få langt hår, hun? Som sin navnesøster.....


Er jo så trøtt, at. men er det mat i nærheten? Tar gjerne en skvett til. 


Gutten Reodor 


Skikkelig bredde der kuddene er :) 

Randolf

pene Randolf


Jana sine valper nå 1 uke

Gutten som kom først. 

Nydelige farger. 

Vakre gode mora. 


5 valper. 3 jenter og 2 gutter.


Disse bilder ble tatt forleden dag. Så de er sikkert tykkere nå. 


Obelix gutten 3 uker.
Tinegling og Hunter sine 3 små keisere.
Oliver
OrvinIsland Princess - datter av Laleh og Iron 13 dager nå. oppdatert 6. sept. 

Sølvpilen og Falk. Sølvpilen skal kanskje reise helt til Estland. Falk er ledig. Sølvpilen

Sølvpilen, som snytt ut av nesen til pappa Iron. Her ligger Island Princess, Sølvpilen og Beauty


Sølvpilen og Island Princess. Blir kanskje Tromsøya's prinsesse :) Mulig hun blir her hos oss... søster Laleh har gitt os ei "ny Donna". Donna Summer Av Tibbehaugen som fikk livmorbetennelse og ble operert. Før hun kom så langt å bli mor selv. Hun ble så opptatt av Tasha og Timon sine valper, i Foxy kullet. Hun bor hos samme dame som er forvert til Foxy. Så vi får se hvordan hun utvikler seg men hun er veldig spesiell. Har nesten ikke hvitt på seg. Kun 2 små prikker på bakpoten.

Falk Av Tibbehaugen

Veldig vakker particolour gutt. Guttene til Tingeling og Hunter er nå blitt 9 dager. 


jente øverst. pc ( particolour) så jente black/tan underst og b/t gutt øverst. 

Laleh og Iron sine 1 døgn. Flinke mamma Tingeling. har mat nok til sine 3 små keisere. 
7 dager blitt. oppdatert 23.08.15

Obelix over Orvin og Oliver. Tingeling før plasteret ble fjernet, etter sitt keisersnitt. 
Her er de 2 dager.
Guttene til Tingeling og Hunter 4 dager her. Over krisetiden, og er begynt å øke vekta. Er så herlig, at!!!

Snart 8 uker. Om 4 dager. 

Månestråle og Nala Frank koser med Månestråle. 

Og her med Nala. 5 uker nå. oppdatert 18.11.14Her streiker fargene ser jeg noe av det normale mørke blir borte.
Men til venstre er Månestråle og Nala til høyre. 

14. oktober fødte Tasha disse 2 fine frøknene Nala og N - Månestråle. Tasha er Fjordneck Blue Liisbeth , min import fra Estland, og faren er Timon - Robbie Williams Av Tibbehaugen. Denne kombinasjonen er gjort en gang før med 4 velskapte valper, en gutt og 3 jenter.
Månestråle lager godlyder her. Hun hører jeg prater med de. 


Månestråle og Nala. 

Idag er de 3 uker. Månestråle vekker sin søster Nala for ho Mor skal ta bilder. 

Stabber seg opp noe søvnig! 

Smatter på hverandre. 
Slik det ser ut for idag, skal den ene jenta bli her, og hun andre skal til Moskva. Her 4 dager unge. Dette fine bildet har Julie laget. Hun er datter av en valpekjøper, som kjøper Marcelo og tvillingsøster av han som kjøper M- Neymar.  De 2 brødrene får være mye sammen. Herlig! Ble ikke Tyskland på ei, så Marta er ledig, noen tenker, og jeg vil følge litt med henne ei stund før jeg EVT selger henne. Kanskje beholder jeg henne også... garderer meg godt, liksom. Marta har mest etter farsiden, og Mercedes Pereyra ( Alva) mest etter morsiden. 


Vakre du, som går som ei dronning for utstilling! 
Sååååå søt, at!!!Alle valpene er nå bestilt, så får vi bare se om noen skulle ombestemme seg.... men da forteller jeg det fort. Alle vil få noen skikkelig gode fine heima, og det er det viktigste. 4 sørover, mulig 1 til Tyskland, og 2 i Tromsø. Flere av de blir stillet ut. Ho herlige "minsta". Var bare 114 gr. ved fødsel men har jammen vokst fort opp mot sine søsken!!! Et herlig vesen og skapning :) 

Mercedes Pereyra dette også. Hun har virkelig "arvet" sin mamma's trutmunn. 
 Valpene 5 uker pr. 27. juli 14. 


Se så fine strikkete tepper vi har fått fra nye matmor Kristin til Marcelo ( Noah skal han hete) og hun er mor til Christer som har bestilt kullbror M- Neymar ( Leon ) Takk for de fine teppene, de skal hver valp få med seg. 

Marcelo og Miraildes Maciel.

Marta sover så godt på det teppet med mye blått i. 

M - Neymar


M- Neymar. 

Katia Cilene titter fram og ligger på magen til bror Dani. 

Se som hun strekker på seg, Miraildes Maciel. 

Herlige Miraildes Maciel Av Tibbehaugen. Marcelo og MartaM - Dani Alves

Aldeles skjønne Mercedes Pereyra som har blitt vasket bak, idag. Våt ennå i bildet. 

M- Neymar og Miraildes Maciel Av Tibbehaugen

M - Dani Alves Av T.


Trangt om plassen hos mamma nå. De er noen herlige tykke og gode bamser. Full rulle nå.Skjønne Mercedes Pereyra i midten. Ledig nå. Må bare forklare en viktig ting, slik at det ikke blir noen misforståelser ute og går. Det er ikke kjøper som kan bestemme betaling av en valp, det er selger. Forskudd kr. 2500,- betales når valpen er 4-5 uker. Restbeløpet betales ( som vanlig er) FØR valpen er lev. klar 8 uker, og hentes. Og penger skal inn på selgers konto, ingen annen måte. 
Idag, 15. juli 14 er de 3 uker + 2 dager. Og skal nå få begynne å spise fast føde. Bløytet valpefór. 


Alle idag 11. juli 14

18 dager her.De siste bilder her, er litt for lyse. 


Det går bare helt utmerket alt. Valpene er nå blitt 17 dager. 


MartaNå er de mer ute av valpekassen enn som så. Her er det matpause, og så leke litt og så sove igjen. 

Ei som har funnet en egen plass. 

Dani Alves Har også funnet seg en yndlingsplass ser det ut som. Men bena opp i herlig fryd. 


Mercedes Pereyra. 

Skal si de har vokst og blitt tykke og runde, akkurat slik valper skal være. Alle 7 er med kraft og livsglede, og det vises godt på de. Her hadde alle 7 øynene åpne på dag 14.


Jeg var så overveldet!

Første gang her i kennelen at noen har åpnet øynene så fort som på dag 10 !!

Flyttet valpene og mamsen inn på Valperommet igår. Først natta gikk helt fint! Her sitter mamsen i kurven som valpene ble fraktet over i. Hun snuste godt først, men borte var de... de lå i valpekassen de. 

Skjønne M - Dani Alves Av Tibbehaugen. 

Dani 

Han blir sikkert black & Tan.. og hans nye eiere vil kalle han Dani i det daglige også. Han kommer sørover. Også ei jente kommer sørover. 

Dani trygg og god i hånda 

Strekker litt på seg. Ro og idyll.

Var da helt okay for de å komme il nytt rom. Idag. 3. juli gikk jeg inn på valperommet og da så jeg dette skuet! ALLE hadde kravlet over kanten på valpekassen og lå der så fint og sov. Dette ... hvis ikke mora har båret de over da? Men det tror jeg egentlig ikke, for igår beskuet jeg Dani som var klar for det... og idag så jeg det var såvidt ikke Miraildes Maciel kom seg over.
De legger godt på seg og alle vektene er pver 300 gr. og opp mot 400 gr. nå.  Hun største var over 400 igår.. 408 gr. Alle sammen. 7 stk. 


Fint å få stamtavlenavnene på. Her 11 dager. ( oppdatert 3. juli 14) 
Igår da jeg kom inn på rommet mitt, her ser jeg to skjønne skapninger har kommet seg ut av valpekassen og får seg et måltid uten de andre. De andre sover godt i kassen, de. Er ei av jentene og Dani gutten. 

To luringer som snek seg ut av kassen. 

Nydelige små skapninger. Fine hoder på de.
Lykkelige mora!

M - Dani Alves Av Tibbehaugen med foten over Marte Av Tibbehaugen.Nå har ei av jentene fått stamtavlenavnet på seg. venter litt til,med de andre.... vi har notert de ned... alle 7. 
Laleh har sine barn på " Ute kafe" :) 


Legger hånda mi der, så kan kanskje størrelsen vises litt mer, i fht. den. 

Laleh er trøtt.... ikke noe rart. Dani sover godt på mamma. 

En vakker liten kar, b/t tror vi... og som nå er bestilt. 

Harmoni i valpekassen. 1 uker er de nå blitt. 29. juni.

En så fin gjeng

Er bra sikker på at Dani blir black& tan. Han sorteste. 

4 dager, bare! 

4 dager unge. 


Laleh så glad og lykkelig mamma ... her er alle kommet til den store verden. Hun ligger jo sammen med meg i senga, og det var en god del graving og pesing i natt. Kl. 03.30 begynte riene. Kl. 03.55 kom første jente 114 gr. kl. 04.00 Første gutten 126 gr. Kl. 04.20 neste jente 116 gr. kl. 04.30 gutt 136 gr. kl. 05.20 jente 148 gr., kl. 05.30 gutt 116 gr. og til slutt kom den største og ei jente på 154 gr. Helt vidunderlig fint at de ikke var større. Hennes første kull, og så mange da. Flaks at den første som kom var minst, også. Lykken er med oss!!! :) Fine familien 8. mars 14. Leveringsklare idag, og Leopold er allerede reist til nytt hjem, her i Tromsø. Bilder på start siden viser mer av den fine familien hans. Og pr. idag er det bare Lenander som er ledig. 

Lenader, Lorentz, Leonardo bakerst og Leopold i rasemodus. 


Nydelige gutta alle sammen. FLOTT helsekontroll som står: Flott valpekull med god helsetilstand. Ingen tegn til sykdom eller medfødte defekter. Valpene virker trygge og godt sosialiserte. Fra venstre: Lorentz ( vår Keilon) Leopold ( Mandy) Lenander, ledig, og Leonardo som er bestilt til Moskva. Vakre Leonardo

Pene Leopold

Smask på deg, Leopold! I skjønn lek inne på stuaLenander og mamma

Leonardo

Legg til bildetekst

Leonardo og Lorentz

Lenander


Nydelige guttan alle 4. Fra venstre Leopold, Lorentz, Leonardo og Lenander Av Tibbehaugen. 5 uker idag, 15.02.14 og forhåndsregistrert. 


I valpegrinda idag. 5 uker unge. 

Lenander og Leopold. 

Lenander og Leopold. 

Alle 4. Lenander, Leonardo, Lorentz og fremst er Lorentz. 


Leonardo, Lenander, Leopold og Lorentz Av Tibbehaugen snart 4 uker. 
Tiden flyr og hittil avgjort at Leonardo blir hentet til Moskva. 3 ledige .. venter litt til med annonse på finn. 


Idag er de ofte ute av valpekassen og går på tissematte også. Flinke guttan! 

Bra stor forskjell på Lenander og Leopold 

De er begynt å være lengre våkne og veldig mottakelig for kos og høre vi snakker med de. 

Enn Leonardo da.... du ligger over lillebror Lenander. 


Nydelige alle sammen. Øverst Lorentz, Leopold, Leonardo og nederst Lenander. 

Minsten Lenander. 
Er blitt noen gode runde bamser nå. Bilder tatt 5. febr. 14 og mamsen har godt med mat til de.Vakre hoder og øynene er kommet riktig så fint opp nå, idag.. 27.jan. 14. Disse er tatt igår. 

Zelena og Vinni sine valper - 4 gutter 4 dager her. Spreke 4 dagers valper her. Et nytt kull er kommet til Tibbehaugen. Fra foreldrene Mango's Zelena og Vinni ( Fjordneck Partel) Født 11. januar 14. Velkommen til verden 4 guttaboys!
Han til venstre klarte seg ikke etter tapre forsøk i 3 døgn. Dessverre, etter en hard medfart i fødselen.


Dessverre noe feil på enkelte bilder her i Bloggen. Dette skjer ikke på facebook, f.eks. Håper å få rettet opp feilen.


5 uker snart. 
Tasha og Timon har nå fått sine valper. 1 gutt og 3 jenter født 19. november 13. Alt fint med de. Den første jenta ble født 14.50 og har rosa tråd. veide 210 gr. Alle de andre 3 veier 202 gr. ved fødsel, og siste valpen ble født kl. 16.30

Idag, 4. desember, er de 15 dager :) De ser mørke ut, men har alle sine lyse toner her og der. Så de blir nok alle Soble og sort, tipper jeg. Ingen black & tan som jeg først trodde 2 kunne bli. Tror hun med Lime grønn fargetråd ( hadde) som nå kalles The Fox Widow vil bli lik mora på fargene, kanskje lysere også. Begge foreldrene så nesten sorte ut, ved fødsel. Mora står som sobel og faren sobel og sort.

Snow White Av Tibbehaugen 


Snow White Av Tibbehaugen


The Lion King Av Tibbehaugen 
The Lion King Av Tibbehaugen ( Løvenes Konge) 

Han skal hete Hunter hos sine i Harstad, så da har Tasha 2 sønner med det fine navnet. Vi har han første :) 

Cinderella Av Tibbehaugen


Nydelige Cinderella Av Tibbehaugen  ( Askepott) 

The Fox Widow Av Tibbehaugen 


Hun er The Fox Widow Av Tibbehaugen 


The Fox Widow er fra Reveenka, som mora vår brukte å lese om fra dette Eventyret til oss søskene. Et så fint minne å ha med seg og jeg husker vi likte så godt dette eventyret. 


Nydelige jenta med Lilla tråd. 

Gutten. Alle ser ut for å begynne å bli lysere og lysere. Blir vel sobel alle, mer eller mindre lys og mørke. Alle 4 har noe hvitt i brystet. Hun med Rosa tråd, som hun hadde, men nå rosa neglelakk på ene bakfoten, og hun med Lime grønn fargetråd tidligere har bra like tegninger i brystet på det hvite. Hun sistnevnte har nå grønn neglelakk på ene bakfoten.
Har nå 3 jenter ledige, blir bestemt etter den 14. hvem de skal ha, som har fått 1. valget på jenta. Gutten er bestilt i august, og kommer til Harstad. 


Oppdatert 29. 11.13 og de er 9 dager på bildene her. Og idag er de blitt 10 dager. 


4 dager er han her. 

Tasha med ei av døtrene på 3.  4 dagerDe har vokst godt pr. dato 24.11.13 og har god matlyst. Alt vell med de. 


Lykkelig mor, som holder på å føde snart gutten, som kom sist. Søstrene venter i håndduken. 


Gutten til venstre med turkis tråd. 

Idag, 4 november ... Fame og sin datter Jana.FOR noen skjønninger! 
Jana sover så godt på valperommet, og foreldrene Fame og Disak er inne i stua sammen med resten av gjengen. 


Fikk svaret idag på søster Askepott sin Obduksjonsrapport, som døde av sannsynligvis "Fading puppy Syndrom ". Våre antagelser stemte, hun hadde fått noe bakterier i seg som svekket henne, og hun ble svakere og svakere. Var helt i fin form og la godt på seg etter fødsel, så på dag 6 begynte hun å svekkes. Og dette er noe som helt tydelig faller på dette syndromet, som ofte kan skje hos alle raser. Dessverre. Hvordan hun har fått det i seg, er bare antagelser, det var veldig trist å miste henne, men det er en god diagnose for hennes søster, som IKKE har fått noen som helst bakterie i seg. Hun er frisk som en fisk, og kan avles på. Så DET var en god nyhet, og jeg er så lettet over at jeg tok obduksjon på henne. Og vi prøvde alt. Godt å vite dette. Og jeg har lært... Og det gjør man hver dag. Hvil i fred lille Askepott, og vi vet nå hvorfor du måtte reise til evig hvile stakkars.  Du var like nydelig som din søster 
Så veldig trist å miste deg 8 dager ung!
Askepott ble plutselig svak, og mistet matlyst og mistet temperatur. Da jeg kom hjem fra Harstad sønd. 6. okt. dro jeg inne med henne og Zanna som hadde fått prolaps i ryggvirvelen. 2 stk store. Begge jentene  var ikke den natta hos Tromsø veterinærsenter og fikk kyndig hjelp. Zanna ble sendt til Pet vett Dyresykehus mandag, og er nå operert, og må trenes opp til å stå og kunne gå. Så fælt at hun plutselig ( etter antydning med skjelvinger 4. sept. ) fikk dette. Uten så mye rasing med de andre. Men tilbake til Askepott. Hun kom seg ikke nevneverdig etter natt til 7. okt. , jeg ønsket å ha henne hjemme og forsøke ei natt til.. med 1/2 times søvn totalt den natta, var det ikke noe bedre. Etter mating og annet hun skulle ha i seg, annenhver time.. så forsvant den gode temperaturen, litt etter litt. Nede i 34, 1 og da var det ikke håp for henne lenger, valp med så lav temp er ikke i stand til å ta inn noe mat. Så synd... hun ble avlivet 8- okt. på Vet. senteret. Er sendt obduksjon, men det menes at hun har Fading puppy Syndrom.. som det ikke finnes en diagnose på. Det bare skjer plutselig, hardt og brutalt ved 6-7 dagers alder. Ble bare slappere og slappere. R.I.P llle Askepott. Det navnet vil vi likevel bruke på ei på neste kull, for ho Mor har lyst å fortsette med navn i Eventyrriket.
Nå har vi Lille havfrue igjen, hun er sterk og vital og bare skjønn! Lagt godt på seg, er fortsatt rød på farge. Mamma Fame skjønte jeg kom tilbake med tom kurv ... uten den andre prinsessa hennes. Naturen er slik.. hun forsto <3 ame="" ei="" er="" god.="" god="" helt="" mamma="" nbsp="" td="" utrolig="">
Gratulerer oss på Tibbehaugen og nye eiere av 2 fine Prinsesser født 1. oktober. 
Foreldre Tibbe Labben's Fame og Bruce Springsteen Av Tibbehaugen ( Disak) 
Alt vell og fint med Mor og Barn :) 
Vektene var 164 på den røde, og 192 på den black and tan. Som det er ut for at hun blir. 
Ingen valper ledige nå. Er vi heldige kan vi vente kull slutten av september med Tibbe Labben's Fame
og Bruce Springsteen Av Tibbehaugen ( Disak)

Begge foreldre er øyelyst FRI u.a. Og kneledd Disak 0/0 grad mens Fame har 0/1 grad.


Annie Lennox Av Tibbehaugen 10 uker

I hundegården forleden dag. 1. juli. 


Hunter Av Tibbehaugen 10 uker, vår. Han er sønn av Tasha og Vinterhavens Balder. 

Madonna og Morten Abel

Se bror... Jeg har like fint bitt som du!!! :)


H- kullet 9 uker Foreldre: Nuch Zik-Zak's Zanna og Avalon Av Tibbehaugen ( Leon) 


Morten Abel Av Tibbehaugen 9 uker.

Nydelige karen, Morten Abel. 

Han er størst, og med størst pels. Morten Abel Av Tibbehaugen 9 uker, her. Annie Lennox Av Tibbehaugen 9 uker

Annie Lennox

Bryan Ferry 

Bryan Ferry Av Tibbehaugen 9 uker.

Bryan Ferry skal hete Ludvik hos sin nye familie. De henter han 10. juli, og kommer til Sola. 

Moddi som blir her

Moddi


Fine Moddi våres!

Nydelige Madonna skal til Zanna mamma sin Oppdretter Gørill Eide Martinsen. Trøndelag


Madonna Av Tibbehaugen 9 uker. 

En skjønn liten Tibbelusk! Happy Feet Av Tibbehaugen tidlig oppe imorrest, 29.juni 13
Snart forlater de. Men Madonna og Moddi blir her. Her er de snart 9 uker. Ledig for nytt og godt hjem. Skal komme med et nyere bilde av han. 5-6 uker her. 

Ledig for nytt godt hjem. Her 7 uker. 
Ledig for nytt og godt hjem:
Spiderman Av Tibbehaugen 10 uker ( pr. 25.06.13)  LEDIG
Når ei DRONNING forfører en UNGGUTT.
Nyhet for de fleste:

Dagen etter Open show 2. mars ( da Timon ble BIM, hadde jeg det litt for travelt med å slippe ut alle hundene ut av burene og ut på veranda. Når man har vært ute noen timer, er de virkelig helt i 100 for å komme seg ut, og det bråkes noe veldig. Jeg enser ikke at Zelena er uten trusa si. Før henne og Timon hadde rundet verandahjørnet hørte jeg hennes hyl... og sprang ut!
DER var hun fast i Timon!!! Heng på 20 min. Dette var langt fra planlagt, Zelena skulle jo stilles ut mer. Hun hadde heldigvis hatt ei løpetid etter E- kullet Disak og sine 5 brødre var 1 år 3.mai 13. Hun fikk bare sin  neste løpetid smittet av de andre 4 som var i løp, ca 2 mndr. tidligere enn ventet.
På dag 7 skjedde dette, og valper ble det! De er født 4. mai og det ble 2 jenter og 2 gutter.
Nydelige alle.
Jeg har ikke villet offentligjort dette, da Timon var bare 9,5 mndr. da dette skjedde, og han ikke var øyelyst. Man venter til de er 1år før dette gjøres. Og som kjent er det vanskelig å " plutselig" få en øyelyser hit til Tromsø. Man må reise, korteste veg til Tr.heim el. Stjørdal. Jeg har også hatt nok med 2 andre kull på veg... osv. for å kunne reise.
Hadde trodd de hadde øyelyser på Hadeland utstillingen, men ikke. Tenkte det siden det var så stor utstilling.
Neste mulighet var da i helga, under Trippelsutstillingen 15. og 16. juni 13. Og vi hadde lykken med oss: Timon og søster Laleh ble øyelyst FRI u.a......!!! :) Og det samme ble søster Donna Summer helga før,og halvbror Disak, da jeg var på Hadeland. med hjelp av Frank. Har fått kneleddtestet Timon og han er 0/0 grad, og det samme er Donna og Disak. Har bare Laleh igjen.

Så, nå som alt er OK med Timon's øyne vil jeg offentliggjøre dette kullet. Mamma Mango's Zelena er også øyelyst FRI u.a og 0/0 PL
Timon har oppnådd  2 CK på sine første off. utstillinger på Hadeland opå RASESPESIALEN av Rasespesialdommere. DET er jo helt toppers! Han ble pappa før han fylte 1 år 17. mai.

GRATULERER flotte storsjarmøren. Ser ut som han ble fort mann og veldig voksen.  Og gratulerer Zelena med ditt 4. kull. Flinke mamma'en ... sterk og sunn.

OG jeg er helt FOR at de bør være øyelyst for å få de registrert. Jeg var snar å rekke opp hånda da dette ble spurt om... der på møtet på Hadeland. Så dette skjer jo ikke igjen. Det var overhodet ikke planlagt.
Disse er 6 uker... var det på lørdag 15. juni 13. Og forhåndsregistrert.
Det er omtrent en uke mellom disse 3 kullene. Godt å ha hjelp av Frank.


Hmmmmm... Luringene!!! 


Happy Feet Av Tibbehaugen

Tingeling Av Tibbehaugen. 

Tingeling bra lik pappa sin, er tenkt å bli her. 
Nydelige Alice in Wonderland ei elegant frøken. 

Ennå ledig, men noen er i tenkeboksen.... på Alice in Wonderland. Happy Feet og Peter Pan Av Tibbehaugen er ledige pr. dato. 18. juni 13.
Stamtavlenavnene er etter Barnefimer.
Tingeling, Alice in Wonderland, Peter Pan og Happy Feet.. som kom først. Normal fødsel. Alle valpene kom til verden velskapt og friske uten feiler. Innavelsgraden er  0,39%
7 og 8 ukerNyyydelige  Bryan Ferry Nå er de blitt bra store G - og H- kullet. 
Hunter og Spiderman er blitt 8 uker nå, pr 18. JUNI og Hunter er bestemt blir her. Spiderman er Ledig for nytt godt hjem. 

Hunter Av Tibbehaugen

Spiderman Av Tibbehaugen 6 uker 

Moddi Av Tibbehaugen

Flotte Moddi.. blir her. Så lik sin farfar Zorro. Og så ønsket jeg en pc inn igjen i kennelen. Madonna Av Tibbehaugen

Madonna ( Zenta) 

Annie Lennox

Annie Lennox

Annie Lennox drar til Oppdretter til Zanna mand. 24. juni 13. Artig at hun bestilte ei fra denne fine kombinasjonen. Den blir kanskje gjentatt, men ikke på neste. Da prøver jeg Vinni. ( Fjordnek Partel) 

2 herlige jenter etter Zanna og Leon. 

Annie Lennox og Madonna ( Madonna blir her , og heter nå Zenta i det daglige... oppkalt etter farfar Zorro sin mamma. 

Annie Lennox og Madonna sett ovenfra. 
Morten Abel

Bryan Ferry

Bryan FerryTasha og Balder sine 3 uker. 
Zanna og Leon sine valper 4 uker. 


Morsomme skuer! 


Halen rett opp på Spider! 

Tasha sine til høyre... Zanna sine mer trøtt etter å ha spist nettopp. 


Moddi var veeeeldig trøtt, han. Se på Disak... med blå øyner! He, he.. blitzen som gjør de blå, men se så nysgjerrig han er på Hunter som rusler rundt der på kjøkkengulvet. 4 uker ung. Flott personlighet på Hunter. En " sterk" og trygg gutt. 
Morten Abel Av Tibbehaugen fikk møte sine 16. mai, for første gang. De bor i Hamna her i  Tromsø. Dette er stor stas. Og så flott at han er nært, da kan vi få treffe han igjen. Noen kommer sørover, og alle får noen flotte hjem. Zanna sine 5 små.Mamma Tasha med sine små sønner. 16 dager her. 


Er blitt så store nå. 17 dager. ( oppdatert 9. mai 13) 

Tasha sine.... Med far Vinterhavens Balder. Over her....

Sønn av Zanna og Leon, den lyseste etter Moddi som er particolor. 

Bryan Ferry Av Tibbehaugen. Morten Abel, dette. Zanna og Leon sin sønn.


Moddi 
1 uke søstrene i kullet til Zanna og Leon. ( Avalon Av Tibbehaugen) 
Mamma Zanna med sine valper 1 uke ung, 

Nydelige " tjukkpølser" blitt allerede 3 dager ung. Zanna og Leon sine pr. 1. mai 13. Guttene til Tasha idag, 1. mai 13. Spiderman og Hunter Av Tibbehaugen. Sover så godt, gode og mette. 


En solid og fin gjeng. 

De har lagt godt på seg etter et døgn nå. 

Nydelige particolor gutten, som får sitt stamtavlenavn : Moddi Av Tibbehaugen. Navnet er hentet fra artisten fra Medby på Senja med det lyse krøllete håret, som nå ligger som nr. 1 på Album lista. ( Jeg er jo fra Gibostad på Senja) 

Bilder tatt idag av guttan til Tasha og Balder. 1 uke er de blitt. Så er de blitt 1 uke, G- kullet. Spiderman og Big Fighter Av Tibbehaugen. Fine hoder har de begge.

 

Idag 20. april 2013 fødte Tasha ( Fjordneck Blue Liisbeth) 2 gutter, fra kl. 14.40 til kl. 15. Helt utrolig flink var hun. Presset så godt og hele prosessen etter riene startet gikk det 1 time og 10 min.


Vi venter valper!
1. par ut er Fjordneck Blue Liisbeth ( Tasha ) og Vinterhaven's Balder. Eier : Iris Martinsen, Kvaløysletta
Termin 22. april 13

Neste par ut: Nuch Zik- Zak's Zanna med 2 cacib og Avalon Av Tibbehaugen ( Leon) Begge tilhører her. 
Termin 2. mai 13

Gleder oss veldig nå, det blir 1 år siden sist, på valpene som kommer 2. mai. 


Fame og Ozzy sine er nå pr. 29.juni 12 blitt 6 uker. Livlige søte valper. Nå er E- kullet blitt 8 uker og har fått nye hjem. Alle er solgt. Steve Perry dro igår, og vi glemte av å ta På bord- bilde- av han. Alle guttan er veldig fine synes vi. 
E- kullet 5 uker. Laleh 3 uker. 
Laleh over.. der hun er på verandaen, er hun 4 uker + 2 dgr. Hennes første gang ut på veranda.
Skjønne Laleh.

Laleh til venstre, Donna i midten og Robbie. 
Fame sine 3 uker blitt. 
Bruce Springsteen Av Tibbehaugen 3,5 uke. 

Bruce Springsteen
Zelena er blitt veldig stor og rund nå. Idag, 28. 04.Og  på termin etter første dag paring. ( Dag 6)  Siste parring 8 dgr. etter. Så jeg ser ikke akkurat tegn til graving og mye pesing idag. Lykke til til deg, skjønne dronninga.

Alt går så fint med Zelena. Nå pr. 4.april er hun begynt å bli god og rund i magen sin. Vi så 4-5 fosterblærer på ultralyd og inni der, mye liv! Herlig! Men det sies også at ultralyd kan lyve på antallet, men ikke færre enn de som vistes. Hvis de da ikke resorberes, da ved 3 ukers tid, hvis så skjer. Noen kan dekke for ei anna fosterblære. Røntgen er det beste for å vise antallet eksakt. Men det er jo et supert antall dette, om det blir så.... det viktigste er at det går bra med mor og barn. Jeg selv vil ha ei tispe fra denne fine kombinasjonen.
Begge foreldre friske og raske med kneledd ( patella luxasjon ) 0/0 grad. Øyelyst Fri u.a. Innavelsgrad 1,18%. ( grensa er 6,3 %)Vi venter valper fra Zelena og Ozzy ! Termin 28. april 12.
Gleder oss veldig! 


Kennelen planlegger valper til vår/sommer 2012

Mango's Zelena og Tibbe Labben's Fame
Partner til Zelena og Fame blir Ozzy. ( Baron Av Tibbehaugen)


Pr. 2. mars 12 har Ozzy paret Zelena og Fame. Så da får vi bare krysse fingrene, Zelena.s termin
er satt til 28. april. Fame noen dager etter. 

Frank med Caizer og Dino pr. 8.jan. 2012. Ingen valper nå på Tibbehaugen. Men regner med et par kull i år. Iallefall :) Vi får se hvordan det går.... tar ingenting for gitt :) 
Valpene til Fame er her 3,5 uke. Store og runde er de blitt, og full av sjarm.Nydelige hoder på de begge. Og vi er kjempestolt av de fine guttan. 
Oppdatering nå pr. 9.1.12. Så vet vel alle nå at vi mistet den ene valpen. Står om det under Tibben's helse her inne. Nå har vi Dino her i kennelen, som vi er veldig redd for å miste... alt vell med han, og vi er begynt å trene til utstillinger framover med gutten, Dean Dadpa Av Tibbehaugen, i stamtavla. Veldig fin farge, rød med sort... og med det herlige skjønne gemyttet! Bamsemumsen våres. Halvbror Caizer, sort/tan gutt, 5 uker eldre er her også, og vi kaller de Knoll og Tott. I hundegården 10-10-11. Skal si de koser seg der. Vil ikke inn igjen. Har jobbet en del med de for å få de renslig, så nå går de til verandadøra når de våkner. Er blitt bra flinke! Nede er det kos med mamsen idag- Imorgen får de sin helseattest. Tror nok alt er OK med alle sammen. 
C- kullet er 7 uker nå. ( 5. september 2011)
Valpene til Fame er nå blitt 2 uker. Kjempefine er de begge to. Nydelige farger, også.
C- kullet 7 uker Fame sine flotte gutta. En rødsobel og en rød med sorte overhår. Dean ser ut som er mest lik Fame i fargene. En av de blir her, og en er reservert. Gir beskjed raskt, hvis han ikke skal til den andre damen. De vokser godt og er rund og gode allerede. Idag, 25.09. er de 5 dager unge. 
Ellers ... Fra Zelena sitt kull er det 1 ledig... Canu. pr. 25.09. 11

Er 5 uker imellom Fame og Zelena sitt kull.
Hvor fine gutta du har fått idag. En liten og en stor, på 140 og 172 gr. De ser ut som rødsobel og rød med sort og er veldig spreke. Født 20.09.11. Far Ozzy er nok spent på å se de, når han kommer hjem. Er på besøk hos bror sin Boaz i Hamna. Fra igår, siden vi har det såpass hektisk hjemme. Imorgen er Zelena sine 5 uker. 


Søndagskos med Cadwallon. Vi har virkelig hatt kvalitetstid på gulvet alle sammen idag. De er allerede noen trygge "solide" valper.Også med mye humør. Halen logrer og den logrer. 


Zanna får gode minner fram.Og Elmo er så nysgjerrig ;) 


Spennende for valpene å være ute i stua og sammen med de andre. Her skjer ingenting skummelt, bare kos. Bilder fra 18.09.11C-kullet 4 uker og deres aller første prøving på bordet. De er så rolige og trygge at dette gikk fint. Takk, Bodil for hjelpa. Jeg fikk ta gode bilder.... 
Her er de 4 uker. 
Her er de ca 3 uker. 

Nå har de lagt på seg fra 290 gr den letteste og opp til 330 gr. De bare koser seg og har godt mat-vett! :)
De blir 1 uke imorgen. 

Jenta Charlene

Charlene Av Tibbehaugen

Tonje koser med mamma Zelena og ungan hennes.

Frank som koser med jenta. 

Canu og Cedric
Se denne skjønningen som bare sovner fra puppen!
De legger meget godt på seg. Mamsen har godt med gode saker i pupsene sine. Sånn rundt 50 gr. nå på 4. dagen. Zelena er kjempeflink på de. 2 er Reserverte og 2 ledige: Canu og Cadwallon. Men de må nå få lov å utvikle seg og se hvordan de ser ut på ordentlig :) 
DA kom C-Kullet til verden. Og vi er veldig fornøyde med valpene. Sunne og friske. 3 gutter og 1 jente. Vekt fra 178 gr opp til 204 gr. Vakre farger. En er sobel mørk, 3 tegner til å bli b/t eller b/silver. Fargene er gjerne mørkere ved fødselen. Mere bilder kommer, etter som de vokser til. 
Zelena er her på dag 45 i drektigheten.

Vi venter valper med Mango's Zelena og Tibbe Labben's Bonzo Santana medio august 2011!!!! På ultralyden idag, 19. 07. vistes flere nurk og på den ene så vi at hjertet slo :) Artig!!! Kan skrive under på god helse og godt gemytt her i gården :) :) Bonzo har flere CK og Zelena har til nå 2 CERT. 
Hvor vi gleder oss. Nå er det snart 1 år siden vi hadde valper... B- kullet. Nå kan vi få C- kullet hvis alt går bra. Pr. 11.02.2011 None puppies at this time. Maybe in a half year some can be made....
Ingen valper nå. Om et halvt år, regner vi med nye løpetider kommer... så da blir det parringer.  
Valpene 7 uker unge :)) De liker veldig godt å være mere ute ilag med de andre nå! Er jo blitt store gutta. Lokket de litt med leverpostei igår, 10.11.  på bordet og noen artige påfølgende flekker i ansiktet. Men, men, så lenge vi har det gøy, er dette bare lekkert, og alt kler den smukke ;)) Helsesjekken er bestilt 18. nov. og slik jeg ser det hittil, har alle 4 fått begge steinene + et kjempefint bitt med alle 6 tenner imellom hjørnetennene. Og ingen har fått navelbrokk, som er ganske vanlig på tibbene. Et flott kull, dette. 2 er ledige. Regner med at Baron blir her, så da er det Bruce og Boyce som er ledige. Frister det til en hyggelig tibbeprat, ta kontakt på epost: tibbehaugen@gmail.com eller tlf. 91643800 / 77 67 63 08 Lev.klar etter 18.11.
Valpene er blitt 6,5 uke. Ennå ikke helt bestemt hvem som skal bli her. De er bare så fine alle, og da er det nok en liten detalj som er kriteriet for valget. Men Boaz , particolor er jo solgt, da. Kommer til et flott hjem i Hamna, her i Tromsø.Nå er guttene blitt 6 uker. 2 av de er ledige. ;) Dette pr. 3. nov. 10 Merk: her har Boaz fått navnet Baron, det er ikke riktig. Boaz av Tibbehaugen er dette. Og han er solgt.

Valpene er blitt 5 uker gamle/unge nå, 27.okt.10. Fulle av fart og leven. Noen artige krabater. Jeg regner med at det blir Baron av Tibbehaugen som blir her. De blir forhåndsregistrert idag. Det er ennå 2 ledige, vær velkommen til en hyggelig tibbe-prat, om interessen skulle falle på en av disse ;)) Lev. klar 17. nov. 
Bildet under viser større Elmo sammen med valpene som idag er 11 uker. Er nøyaktig 6 uker mellom han og B-kullet her. Øverste bilde her, viser far Bonzo som er oppe på divanen og snuser på dem. Han er en omsorgsfull paps!!! Mamma Zanna er fortsatt så god mamma, men begynner aning "litt lei".... Vil snart ut av valpegrinda, som vi nå har på stua. 

Zanna synes visst valpene begynner å bli vell stor nå :)) Dette tatt idag, 23. oktober. 
Guttan 4 uker og fine hoder på de alle. Sjarmerende og gode bamser.

Valpene 3 uker idag, 13.okt.10For gøy vises valpene opp mot alle rosettene for å se egentlig hvor små de er ennå. Blir 3 uker på onsdag, 13.okt. OG kanskje blir de utstillingshunder også?! Artig å høre at ei som har bestilt har lyst å stille sin!!!!! 
Valpene er 2 uker gamle nå, pr. 6. oktober. Øynene er kommet opp, og de er blitt store, gode og runde. Boaz veide igår kveld 608 gr., Baron 612 gr., Boyce 664, og Bruce 662 gr. Og etter som dagene går endrer de farge.... Nå ser det ut som at alle har grunnfarge sobel, med mer eller mindre hvitt, sort og sølv. Sistnevnt tror jeg Baron blir, han ser ikke ut som å bli black & tan. Han som var mest lik far ved fødsel er sobel med hvitt. Tror han har for lite hvitt i seg til å bli kalt particolor. Men får bare se etterhvert. Mamma Zanna har mye mat til de, og får så mye at hele natta igjennom er rolig. Det er stilt inne på valperommet helt ved siden av soverommet mitt. Får ligge til rundt kl. 08 om morran. En drøm! Og mamma Zanna spiser godt, veldig glad i mat. Det er så godt... alt går på skinner. Når valpene er 3 uker skal folk få komme å titte på de. best for mora og vente såpass med dette. Nå pr. idag er 2 ledig... Skal annonsere på Finn.no etterhvert. Må nesten vise de fram der, også.... OM de likevel skulle være bortbestilt da. Bare greit det ;) B-kullet her på haugen må da vises og de fine foreldrene.
Neste par ut på haugen her Fame + Bonzo, og Zita + Bonzo kan få black & tan farge... med gode metninger. Kanskje i nov/des. parringer.
Hvem av de som skal bli her, må vi bare se når de er blitt 7-8 uker. men alle har flotte hoder, og ser allerede ut som de fleste har arvet mamma's fine bitt. 
Guttan de vokser og vokser! Mamma Zanna er veldig flink med dem. Mange gode små-raper kan vi høre, og jeg kan tenke meg at øynene begynner å åpnes imorgen. Da er de 12 dager. Boaz av Tibbehaugen tror jeg kan benevnes som particolor. Det sorte i flekkene hans er bra soble nå, og blir nok lysere og lysere. Ennå spent på om Baron blir tricolor el. black & tan. Bruce og Boyce er sobel med hvitt. Valpene idag, 27. sept. og den største er nå oppe i vekt på 336 gr. pr. igår kveld.  Og den letteste 332 gr. Så det er godt å vite at mamma Zanna har godt med mat, og de har god matlyst. De er noen sterke valper. Futt over dem alle 4 :)) 

Valpene vokser og trives! Er noen herlige nurk. Boaz, Baron, Bruce og Boyce av Tibbehaugen. Stamtavlenavnene er slik, og alle kan selvsagt velge sitt eget kallenavn. Flesteparten av bilder og tekst om valpene blir heretter inne her; I Valpekassen! Ha en fiiin dag, dere også! <3 


Det går bare bra med Zanna! Hun begynner å ese ut :) 6 uker på veg.Godt og vell.
Og far Bonzo er veldig oppmerksom på henne. Artig å se.
Virker som han er en flink sjarmør, for han er allerede i kurtisejobb med Tasha!
Liker henne veldig godt.
Nå håper jeg alt går fortsatt bra og at valpene blir født ca 22.sept. uten problemer.
Og at det går fint med mor & barn.
Men innrømmer at jeg er veldig spent!

Idag 8. sept. er Zanna begynt å bli bra større i magen. Hun skal få slappe litt mer av... ikke ha de laaange turene. Men viktig at hun får sin daglige trim. For da får hun en enklere fødsel med valpene sine. Ei feit tispe, kan det gå verre med.

Idag har likevel Zanna vært med på en lengre tur, men tatt over tid og med mange pauser. Oppe i Finnvikdalen hvor alle vofsan + Frank, Mari og meg koset oss. Nydelig dag med fine temperaturer. 12.sept. 10 Og nå er Zanna blitt 7,6 kg. Opp fra 6,4 kg veid 31/7.

Idag 22. september på hennes 2 årsdag, mener jeg bra sikkert at Zanna har noe på gang. Imorrest målte temp'en 36,9 og nå i kveldinga 36.5 Så sener igjen er den på tur opp: 36, 7
Hun er urolig vil ut og inn med jevne mellomrom. Også går hun inn i det største buret, og ligger der lenge, Pustende og "rar" på øynene. Ser på meg ofte, og det gjør Zelena også. Hun har gjort dette før.... Og sitter ved buret og ser inn på Zanna med et spesielt blikk, så ser hun på meg igjen.
Lurer på om ikke hennes 4 valper kan komme i kveld.... sent.
Jeg tok likevel røntgen på henne, da det er så greitt å vite hvor mange som skal ut. Hørte noen skrekkeksempler av ei oppdretter der på dyreklinikken, hvor ting gikk galt, og det måtte keisersnitt til, da en valp lå i en bue og stengte for fødselkanalen. Vet man hvor mange det er, er man tryggere.

22.sept. :
Zanna er urolig og graver, og vil bare ut og inn. Og er veldig slapp. Hadde et par små oppkast også. Kl. 21.15 oppdager jeg hun har en rie. Da er det best å ta henne inn på soverommet og valpekassen ;)
Hun jobbet med mange rier, før første gutt kom kl. 22.10. Han var stor 210 gr. Stoppet litt opp, pga størrelsen, og da hjalp jeg til med en vaskeklut. Ellers vil det være for glatt.
Han kom fint til verden med bakbena først. Det samme gjorde neste gutt kl. 22.53 Han veide 196 gr. Frank tok imot han. Artig! Jeg var på kjøkkenet og ordna med havresaft med gode saker i... til Zanna. Hørte ikke han ropte. De andre vofsan var jo hele tia løs inne i stua, og de er så glade bare jeg har vært borte 5 min, og kommer inn igjen.
Så en god time senere kom tredje gutten. med hodet først. Veide 180 gr. og kl. 01.58 kom siste gutten veide 196 gr. Noen gode plugger alle.
Zanna var så flink over de 4 timene. Og hun er helfrelst i ungan sine. Pusker masse med de.
Hennes temperatur er på veg ned , pr. skrivende stund kl. 19.30 den 23. sept. 38.6 nå.

Dette er veldig bra ut, valpene er sunne og friske, og det går bare godt med mor & barn! Herlig!